ArtAdvisor & Interact-projektet

Interact skaber et stærkt samarbejde mellem museerne
ARoS, HEART og MMEx har hver tre projekter, der er samlet under projektparaplyen: Interact. Museerne kører hver deres projekter på hjemmebanen, men i det samlende projekt deler de viden, samler erfaringer og evaluerer på hinandens projekter. Dette samarbejde skaber et fælleskab, der ifølge Birgit Pedersen fra ARoS er med til at optimere besøget på museerne.
 
ARoS har udviklet app’en, ArtAdvisor, hvor man via iBeacons kan få mere viden om deres faste udstillinger, spille spil eller følge specielle ruter rundt på museet. Museumsgæsterne Emily Jørgensen og Mikkel Aaskov har sæsonkort til ARoS, og de er begejstret over app’en.
 
Hvis du følger ruten: ”De små finurligheder”, finder du de værker med skjulte fortællinger og finurlige historier. Her kan du blandt andet læse om gadeperformeren Flora. En virkelighedstro skulptur, der snyder museumsgæsterne til at smide en mønt i hatten, eller man kan stå ved værket en danaide og læse myten om den græske kong Danaos og hans 50 døtre.
 
ArtAdvisor følger dig igennem museet med små fortællinger, uddybende fakta eller analyserende tanker af forskellige kunstværker og udstillinger. Det eneste man skal gøre er at downloade app’en på ens smartphone, hvorefter man kan følge temalagte ruter, spille quizspil for hele familien i forskellige sværhedsgrader eller gå rundt på egen hånd, hvor faste udstillinger er udstyret med iBeacons, så man undervejs kan lære mere om hvert enkelt kunstværk i app’en.
Jo mere viden, der er tilgængeligt, jo bedre er oplevelsen”, fortæller Mikkel Aaskov, der er museumsgæst på ARoS, og har sæsonkort sammen med Emily Jørgensen.
De er ikke skræmt af, at skulle downloade app’en til deres smartphone for at kunne læse mere om værkerne. Tværtimod er de begge begejstret for muligheden for mere viden.
 
Det samme er Emma Juul, der besøger ARoS 2-3 gange om måneden.
En app understøtter ARoS som et moderne museum, og det gør det federe at komme her. Det er mega fedt med en app”, siger hun.
 
Viden mellem museerne
App’en er udviklet på baggrund af den amerikanske forsker John H. Falks forskellige brugertyper, der blandt andet viser, at applikationer skal være nemme at gå til, der skal ikke være push-meddelelser, og app’en skal give merviden og være et supplement til eksisterende formidlingsmateriale. Undersøgelsen har understøttet udviklingen af app’en, og som en del af Interact-projektet har ARoS også undervejs kunne rådgive sig med HEART i Herning og MMEx.
Vi deler vores teknologisk viden, og bare det at tale og skrive sammen undervejs i projektet gør, at man ikke står alene, men kan støtte hinanden. Det vokser man af”, understreger Birgit Pedersen, der er museumsinspektør på ARoS.
 
Projektet har været med til at skabe dialog mellem museerne, der har skabt merviden indenfor teknologi, og det har i sidste ende været med til at optimere besøget på museerne.
Det er jo tåbeligt, hvis vi alle udvikler i stedet for at dele al den viden, som vi hver især har”, understreger Birgit Pedersen.

user-gravatar
infommex
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website