Stedets ånd – Dysbjerg

Dysbjerg fanger hurtigt blikket, når man nærmer sig Horsens Fjord fra Gludsiden. Landskabet er fladt, og Dysbjerg er en smuk og frodig høj, der ligger helt ned til vandet. Stedet har været omdrejningspunkt for menneskers forestillingsevner i århundreder og et oplagt mødested gennem tiden. Højen er dannet i forbindelse med istiden og har siden ændret udseende i takt med, at folk hentede sand og grus fra denne naturlige ressource. I 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet fungerede Dysbjerg både som signalpost for kystmilitsen og som ramme for store folkemøder og fester.

I kulturbysårets efterårsferie vil det smukke Dysbjerg komme til live for de besøgende. Stemmer fra fordums folkemøder bæres frem til vor tid, og bjergkonen og kællingen fra Gyllingenæs hvisker fra buske og træer.
Det handler om at gentænke historieformidlingen i det offentlige rum – denne gang i naturen. Lyttesanserne stimuleres, øjnene forkæles af det indtagende landskab, og fantasien sættes i gang, når projektet “Stedets ånd” løber ad stablen den 14. til 21. oktober. Det eneste, der kræves af gæsterne, er gode vandresko, varmt tøj og et åbent sind.

Praktiske informationer:
Man kan opleve “Stedets ånd” fra lørdag til lørdag i efterårsferien klokken 10 til 16.

Der er parkering på Lindegårdsvej 7, Bisholt, 7130 Juelsminde. Herfra følger man skiltene til Dysbjerg
(1.500 m af en markvej).
“Stedets ånd” er opstået i samarbejde mellem Glud Museum, MMEx-Museernes videncenter for digital formidling og CAVI . Projektet er støttet af Aarhus Kulturhovedstad 2017 og Insero Horsens.

user-gravatar
infommex
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website