Fra slagmark til dagligstue –krigsfilmsudstilling på Imperial War Museum London

Projektleder Ludvig Lohse har været et smut i London og fortæller her om udstillingen “Real to Reel” og teknikken bag den.

 

Skiftende lyssætning på lag af semitransparente tryk og lyskasser skaber dybde. Originale filmrekvisitter.

Real to Reel –et århundrede med krigsfilm er en udstilling på Imperial War Museum London, der gennem filmklip, rekvisitter og passende scenografi beretter om, hvordan krig og konflikter har lagt grund for en omfattende filmgenre.

 

Scenografien i udstillingen er inspireret af det filmiske medie, hvor flader og projektioner imiterer lærreder, filmruller og filmperforeringen, både fysisk og i AV-udtrykket.

 

Ved indgangen møder man et grafisk udtryk, der introducerer filmperforering som en røde tråd gennem udstillingen. Lag af semitransparente stillbilleder fra film kommer ind og ud af fokus ved, at bagbelyste billedpaneler tændes og slukkes.

 

Gennem udstillingen introduceres forskellige temaer og film med originale rekvisitter, touchskærmsinteraktiver hvor man kan søge i emner og se filmklip fra dokumentarfilm, propaganda og fiktion, og to minibiografer der sammenligner autentiske filmklip med dramatiske fortolkninger fra film gennem tiden.

 

Ved afslutningen af udstillingen vises afslutninger på film, visualiseret ved brug af en fysisk repræsentation af en overdimensioneret filmstrimmel der synes at kører gennem filmprojektoren med 24 billeder i sekundet. Det føles som en abstraktion af selv at være inde i filmprojektoren. Denne effekt benytter en animation, der afspilles på indbyggede skærme og en stor projektion (såkaldt ‘projection mapping’).

Filmstrimmel drøner “virtuelt” forbi med 24 billeder i sekundet

 

Udstillingen Real to Reel –A Century of War Movies kan ses indtil 8. januar 2017 på Imperial War Museum i London.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

user-gravatar
infommex
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website