MakeMatic på MuseumNext 2016

Hvis der var en ting, der ikke manglede på MuseumNext i Dublin, var det inspirerende cases fra DIY-folk, makers og både analoge og digitale makerspaces. Et af de mere overbevisende digitale eksempler, kom fra nordirske MakeMatic. MakeMatic ”believes that every young person deserves the chance to learn creative and digital skills”.
 
Hvis et barn gerne vil gå til fodbold, får det fodboldlektioner, men hvis unge gerne vil have kreative og digitale kompetencer, er det sværere. Det er ikke en del af skolens undervisning og heller ikke en fritidsaktivitet, man lige kan gå til.
 
MakeMatic løser problemet ved at kigge til de mange tutorials, man efterhåndende kan finde på youtube. De har bygget en platform for projektbaserede video-tutorials, hvor unge kan få kreative og digitale færdigheder. MakeMatic inviterer branchefolk og de youtube-helte de unge kender i forvejen til at præsentere og undervise. Samtidig sørger MakeMatic for, at platformen er et sikkert og kurateret undervisningsmiljø, hvor de unge trygt kan udvikle deres digitale evner. Som de selv skriver: ”our courses are fun, practical and based on what kids already want to learn”.
 
Kurserne har forskellige temaer og kan handle om alt fra kodning, Minecraft, animation og spiludvikling til kunst, design, musikteknologi og film.
 
MakeMatic henvender sig både til skoler, hvor man kan købe en licens til deres platform og undervisningsmateriale, familier (hjemmebrug/fritid) og til organisationer, der gerne vil udvide deres outreach-programmer.
Læs mere om MakeMatic

user-gravatar
infommex
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website