Sådan arbejder arkæologerne – betragtninger fra Stockholm

Under septembers studietur til Stockholm fandt vi flere eksempler på, hvordan svenske museer tænker arkæologernes fortløbende arbejde ind som en dynamisk og levende del af udstillingen. På Vasa Museet arbejder konservatorerne inde i skibet for ”åbne luger” – og som publikum kan man nysgerrigt følge med i deres arbejde og den meget avancerede teknik og videnskab, som danner grundlag for bevarelsen af et af de største kulturarvsikoner i Sverige.
 
img_20160915_145934

 

På Medeltidsmuseet formidles systematisk fra et kæmpestort udgravningsarbejde ved ”Slussen” i Gamla Stan. Her skrives hver dag ny historie om Stockholm og dermed Sverige, efterhånden som man finder ny viden i de nederste udgravningslag.  Viden om Slussens historie formidles gennem fotografiske film, der dækker flere tidsperioder. Filmene er tekstet på engelsk, og det er interessant, at lyden i høretelefonerne ikke er speak, men musik fra den tid der formidles om, hvilket er en meget god måde at bruge lyd på for et internationalt publikum.
 
img_20160916_140611
 
Arkæologernes fremskridt formidles fint, enkelt og helt analogt på en ”sidste nyt væg”, hvor arkæologernes seneste nyheder er formidlet gennem fotos og små letfordøjelige tekster, men også arkæologirapporter og mere hardcore videnskabelige tekster.
 
img_20160916_140723

 

user-gravatar
infommex
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website