Tilgængelighed på Tekniska Museet i Stockholm

På Tekniska museet er der stor fokus på tilgængelighed. Til udstillingen MegaMind har museet integreret et informationssystem, der gør udstillingens tekster tilgængelige for en række forskellige målgrupper. Gennem en lang række interaktive og overvejende digitale stationer kan publikum udforske hjernens måde at fungere på.
 
billed-1 billed-2
 
Systemet gør udstillingens informationslag tilgængeligt på forskellige sprog, for svagtseende, for døve og for blinde. Som besøgende vælger man et lille kort ved indgangen. Valget af kort indikerer f.eks. hvilket sprog, man ønsker formidling på, om man ønsker særlig stor skrift, særlig kontrast mellem tekst og baggrund, tegnsprog med tekstning eller oplæsning. Man har desuden mulighed for at kode kortet efter egne ønsker og behov, så man f.eks. får formidling med særlig stor skrift på engelsk.
 
billed-3
 
Rundt i udstillingen er der opstillet informationsstandere, hvor udstillingens informationslag formidles på tablets. Ved hver stander kan man sætte sit kort ind, og informationen formidles så efter, hvilket kort man har valgt, eller ud fra de personlige valg, man har kodet ind. Alt i alt en meget simpel måde at tænke tilgængelighed bredt for mange målgrupper med et relativt simpelt digitalt greb.
 
Tekniska museet blev kåret til Årets Museum 2016 i Sverige bl.a. med begrundelse i deres inkluderende og brugerinvolverende arbejde, der ligger til grund for udviklingen af flere af installationerne i MegaMind. Læs mere om begrundelsen her: http://www.sverigesmuseer.se/nyheter/2016/04/tekniska-museet-ar-arets-museum-2016/
 
Se nogle af de mange digitale installationer i MegaMind her: http://www.tekniskamuseet.se/1/5975.html
Tekniska museets hjemmeside: http://www.tekniskamuseet.se/1/start.html

user-gravatar
infommex
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website